Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Aphrodisiac! Η Ελευθερία Ελευθερίου νικήτρια για τη Eurovision 2012




Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, κριτική επιτροπή και κοινό επέλεξαν την νεαρή τραγουδίστρια Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι των Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrοm κα Dajana Lοοf να αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στην 57η Eurovision, τον Μάιο, στο Αζερμπαϊτζάν!
Μετά την εμφάνιση της Marinova, η κ. Κοζάκου ανακοίνωσε το αποτέλεσμα με το νικητήριο τραγούδι.
Η Ελευθερία Ελευθερίου στις δηλώσεις της πριν τραγουδήσει για δεύτερη φορά το «Aphrodisiac», φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τη δισκογραφική της εταιρεία τη Universal και την ΕΡΤ «που φέτος έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να διαγωνιστούν».
Ο εθνικός τελικός της χώρας μας ανέδειξε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ελευθερία Ελευθερίου με το «Aphrodisiac».
Τέσσερα τραγούδια ερμηνευμένα από ισάριθμα καλλιτεχνικά σχήματα διεκδικούν τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής, καθώς η απόφαση μοιράζεται από κοινού (50% για τις ψήφους του κοινού και 50% για εκείνες της κριτικής επιτροπής). Την ελληνική επιτροπή απαρτίζουν οι:
- Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας
- Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός
- Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής «Athens Radio DJ» , «Rock FM» και «Λάμψη FM»
- Τάσος Τρύφωνος, διευθυντής Love Radio 97,5 FM
- Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε.
Πρώτη εμφανίστηκε η Dora με το «Baby I’m Yours» σε μουσική Ηλία Πανταζόπουλου και Franc και σε στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Ακολούθησαν οι Cassiopeia με το «Killer Bee» σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Λεωνίδα Χατζάρα. Τρίτο παρουσιάστηκε το τραγούδι «No Parking», σε ερμηνεία Velvet Fire, μουσική και στίχους George Samuelson και Λεωνίδα Χατζάρα. Τελευταία εμφανίστηκε στη σκηνή του ελληνικού τελικού η Ελευθερία Ελευθερίου που ερμήνευσε το «Aphrodisiac» σε μουσική Δημήτρη Στάσσου και στίχους Mikaela Stenstrom και Dajana Loof.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

"Μόνο εσείς την κρατάτε ζωντανή"



Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ με την οποία ευχαριστεί τους παλαιμάχους και την Ερασιτεχνική για την στήριξη τους στο ντέρμπι, αλλά κυρίως τον κόσμο του δικεφάλου.
"Μια τεράστια προσπάθεια έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ, αρχής γενομένης, από την επομένη του αγώνα με τον ΟΦΗ προκειμένου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει ο κόσμος στο πλευρό της ομάδας και να δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα στο παγωμένο ΟΑΚΑ.
Η προσπάθεια βρήκε ανταπόκριση από τον κόσμο, που παρά το τσουχτερό κρύο και τον άσχημο καιρό (άτυχη για ακόμα μια φορά η ΑΕΚ) περίπου 25000 βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και έδωσαν το δικός του μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως τους αμέτοχους.
Διαβάστε εδώ την ανάλυση των 14 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν χθες στο παιχνίδι με τους πράσινους και την παρουσία του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο.
Για τον λόγο αυτό η διοίκηση του δικεφάλου, ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κόσμο και να τονίσει πως η προσπάθεια για όλο και περισσότερο κόσμο θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της περιόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τους φιλάθλους της ομάδας μας για την εξαιρετική παρουσία τους στον χθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η οποία βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση της μεγάλης νίκης.
Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συστράτευση όλης της οικογένειας της ΑΕΚ με την παρουσία στο γήπεδο εκπροσώπων του Συνδέσμου Παλαιμάχων, της ομάδας μπάσκετ, των τμημάτων της Ερασιτεχνικής και των μαθητών δημοτικών σχολείων με τους συνοδούς τους, πρωτοβουλία που πρόκειται να καθιερωθεί μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ θα είναι πάντα τεράστια ομάδα είναι οι χιλιάδες φίλαθλοί της και στη δύσκολη αυτή περίοδο μόνο η στήριξή τους μπορεί να την κρατήσει ζωντανή".

OSFP: Και οι... 15 ήταν υπέροχοι



Μια από τις ευκολότερες νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό και αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εικόνα του δικεφάλου. Το Sport24.gr αναλύει...
Η ΑΕΚ απέδειξε σε όλους και κυρίως στους αντιπάλους της, πως οι δύσκολες στιγμές που περνάει ως σύλλογος, δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο το... βάρος αυτής της φανέλας, την τεράστια ιστορία της, την "κατάρα" που κουβαλάει από το 1924 μέχρι και σήμερα: "Ανεξαρτήτως συνθηκών, να παίζει πάντα για τη νίκη".
Μπροστά σε περίπου 25000 κόσμο, η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Αθηναϊκό ντέρμπι, νικώντας με 2-0 τ...
Ο Νίκος Κωστένογλου τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε έξυπνα, πήρε αυτό που ήθελε και μετά το 70' θα μπο...
Στη ατυχία που είχε η ΑΕΚ με ΟΦΗ και Άρη στάθηκε ο Λεονάρντο, τονίζοντας πως κόντρα στον Παναθηναϊκό...
Η άμυνα...
Όλα ξεκινάνε από το τέρμα και αν η ομάδα νιώθει σιγουριά για το τέρμα της, τότε αυτό επηρεάζει θετικά όλους τους παίκτες. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια και ήταν άριστος σε ότι και να έκανε. Μετέφερε την ηρεμία, καθοδηγούσε άριστα τους συμπαίκτες και όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε χωρίς κανένα πρόβλημα...
Και πως να έχει πρόβλημα, όταν μπροστά του βρίσκεται ο Κώστας Μανωλάς που χθες ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικός. Δίχως την εμπειρία στο πλευρό του, στην ουσία ήταν το αφεντικό της άμυνας του δικεφάλου. Έτρεχε πρώτος, έκοβε πρώτος, πηδούσε πρώτος και απέναντι στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, έδειχνε να μην δυσκολεύεται καθόλου με τον Κοντοέ στο πλευρό του...
Με έναν Κοντοέ που για δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο παιχνίδι, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στη θέση του κεντρικού αμυντικού, παρότι είναι πλάγιος μπακ. Το πάθος του ξεχείλιζε και σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα του, ακολουθούσε πιστά τον Κώστα, ενώ πάντα βοηθούσε καλύπτοντας τα πλάγια μπακ...
Δύο πλάγια μπακ, Γεωργέας και Καράμπελα, για φίλημα! Με φοβερά τρεξίματα, με βοήθεια στην επίθεση, με φαντασία στην δημιουργία φάσεων. Τόσο ο Φούλης, όσο και ο Καράμπελας νιώθοντας την ασφάλεια και την κάλυψη που είχαν από τους συμπαίκτες τους, ανέβαιναν συχνά πυκνά, δημιουργώντας πλεονέκτημα στις επιθέσεις. Ειδικά ο παλαιότερος παίκτης της ΑΕΚ, ο Γεωργέας (έπαιζε χθες ο Κουίνσι;), αν κάποιος που δεν τον ήξερε τον ρωτούσαν για την ηλικία του, θα λέγανε ότι είναι κάτω από τα 25! Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που γινόταν και τέταρτος μέσος μαζί με την εκπληκτική τριάδα...
Το κέντρο...
Μια τριάδα μέσων Καφές, Μάκος, Βάργκας, που κάνανε ότι θέλανε στον χώρο του κέντρου, κλείνοντας όλες τις τρύπες και καταστρέφοντας το όποιο παιχνίδι προσπαθούσε να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός.
Με τον αρχηγό της ΑΕΚ, να προέρχεται από τραυματισμό, αλλά για 66 λεπτά που αγωνίστηκε να τα δίνει όλα και το πάθος για ακόμα ένα ματς να τον χαρακτηρίζει... Βλέποντας τον Καφέ λοιπόν ο Μάκος, δεν μπορούσε να μην ήταν σωστός και σοβαρός και μετά από κάποια μέτρια παιχνίδια, να βρίσκει τη φόρμα του στο ντέρμπι και να αποδεικνύει την ποιότητα του...
Ποιότητα που ξεχείλιζε από τον Βάργκας, τον δημιουργό αρκετών επιθέσεων της ΑΕΚ. Θα είναι κρίμα να χαθεί ένας τέτοιος μέσος για κάποιες χιλιάδες ευρώ και το καλοκαίρι η ΑΕΚ να πρέπει να ξανα πάρει λαχείο και να περιμένει να της βγει... Ο Κολομβιανός άσος του δικεφάλου, έκανε τα πάντα στον χώρο του κέντρου και πλην των αμυντικών του καθηκόντων συνεργαζόταν άριστα με τους Λύμπε-Λεό και Σιαλμά...
Η επίθεση...
Την επιθετική τριπλέτα της Ένωσης που θα βλέπουνε στα όνειρα τους οι Καντέ και Μπιάρσμιρ για αρκετές μέρες ακόμα. Με τον Σιαλμά να είναι δαίμονας από τα αριστερά και να ταλαιπωρεί τον Μαρίνο που δεν τολμούσε να ανέβει πάνω από το κέντρο ούτε για πλάκα...
Με τον Μάγο Λεό, που μετά από ορισμένα μέτρια ματς, συνέχισε την ανοδική πορεία του από το ματς του Άρη (ναι ήταν και στο Βικελίδης καλός και ο δημιουργός των περισσοτέρων ευκαιριών) και επιβραβεύτηκε με το γκολ που θύμισε... Μίτσελ. Σίγουρα ο Βραζιλιάνος δείχνει να βρίσκει ξανά την φόρμα του, μετά και τον τραυματισμό του, με την ΑΕΚ να τον έχει ανάγκη όσο τίποτε άλλο...

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα την εποχή του Μνημονίου ΙΙ



Τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως αυτά ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου -και υποχωρούν στα 586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ αντίστοιχα-, την τσεκουρεμένη αμοιβή των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών (ήτοι 510,95 ευρώ) και τον τρόπο εφαρμογής των αρνητικών για τους εργαζόμενους αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρουν μειώσεις στους κλαδικούς μισθούς ορίζει, μεταξύ άλλων, ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εξειδικεύει τις ανατροπές που επιβάλει στην αγορά εργασίας το μνημόνιο ΙΙ.
Όσοι δε υπόκεινται σε κλαδική σύμβαση που έχει λήξει πρέπει να γνωρίζουν ότι από τις 14 Μαΐου ο εργοδότης δύναται μονομερώς να μειώσει τις αποδοχές τους, στα όρια της κλαδικής σύμβασης, εφόσον έως τότε δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση.
Ειδικότερα, στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει, δίδεται τρίμηνη προθεσμία, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου παραμένουν σε ισχύ οι υπάρχοντες μισθοί έτσι όπως έχουν ενσωματωθεί στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Μετά τη λήξη του τριμήνου – στις 14 Μαΐου – και εφόσον δεν έχει συναφθεί νέα σύμβαση, παύουν να ισχύουν οι υφιστάμενες αμοιβές και προσαρμόζονται μονομερώς στο κλιμάκιο της κλαδικής σύμβασης συν τα εξής επιδόματα, εφόσον υπάρχουν: ωρίμανσης, σπουδών, τέκνων και επικινδύνου εργασίας.
Εάν υπάρξουν νέες κλαδικές συμβάσεις μπορούν να διαπραγματευθούν υψηλότερες αμοιβές, ενώ οι ατομικές συμβάσεις έχουν ως αφετηρία των κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Τα κατώτατα όρια μειώνονται κατά 22% από τις 14 Φεβρουαρίου και διαμορφώνονται στα 586,08 ευρώ ο κατώτατος μισθός και στα 26,18 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο.
Για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση φθάνει το 32% και ο μισθός διαμορφώνεται στα 510,95 ευρώ, ενώ το ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.
Ειδική ερμηνεία υπήρξε -ευτυχώς- για τους νεοπροσλαμβανόμενους ως μαθητευόμενοι, για τους οποίους τελικά θα ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους έως 25 ετών, δηλαδή θα πάρουν μισθό κατά 32% μειωμένο από τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ.

Γνωρίστε καλύτερα την Ελυθερία Ελευθερίου



Εν όψει του ελληνικού τελικού, η σελίδα μας, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τους υποψήφιους, σήμερα θα γνωρίσουμε την Ελευθερία Ελευθερίου που ερμηνεύει το τραγούδι «Aphrodisiac».
Η Ελευθερία Ελευθερίου γεννήθηκε στις 12/05/1989 στο Παραλίμνι της Κύπρου.
Από μικρή παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, θεωρίας της μουσικής κι αρμονία. Σε ηλικία 15 ετών κάνει μαθήματα φωνητικής κι από τα 16 της κιόλας είναι σολίστας της λαϊκής ορχήστρας ΡΟΚ στην Κύπρο. Όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει Music and Performance στο University of Surrey στο Λονδίνο.
Η Ελευθερία Ελευθερίου έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show The X-Factor 2. Αμέσως μετά την αποχώρησή της εμφανίστηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά μετά από πρόσκληση του ίδιου. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στη Θεσσαλονίκη.
Το φθινόπωρο του 2011 η Ελευθερία Ελευθερίου μετακομίζει στη δισκογραφική εταιρία Universal Music, έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της.